Vi kører kun transporter, og ikke højtideligheder. Transport i Rustvogn med plads til en kiste. Vi kører for bedemænd, offentlige sektor og private kunder.

Normalt kører vi med en chauffør i bilen. Kan evt. medtage en passager. Hvis det er nødvendigt kan vi løse opgaven med 2 medarbejdere.

Vi påtager os også andre transportmæssige opgaver. Kiste og urne transport, samt mindre opgaver på afhentningsstedet m.v.

Indhent tilbud

Det er let at beregne prisen på vores kørsel, der altid er incl. broafgifter. Der tillægges ikke moms til priserne.

Vi er klar på døgntelefonen til at modtage opgaver.

Vores rustvogn er en stor personbil ombygget til rustvogn i Danmark. Bilen har førhen været brugt til begravelser, men bruges idag kun til transporter over lange afstande. Derfor er sideruderne blevet blændet, hvilket gør bilen mere anonym, uden det går ud over den værdighed, der skal vises den afdøde.

……………………………………………………..

For den interesserede er her lidt historie

Benyttelse af en rustvogn ved begravelser er en tradition i Danmark.
Der er krav om, at man udøver sømmelig omgang med afdøde og derfor benyttes specialbyggede rustvogne.

Hvorfor hedder det en rustvogn?

Ordet rust stammer fra tysk og betød i ældre tid udrustning. Når datidens konger og storherrer tog på rejse, blev al militær udrustning placeret på en særlig konstrueret vogn – en rustvogn. Vognen blev også brugt til transport af materiel til fronten og derefter til transport af døde soldater væk fra fronten.
Begrebet er ca. 100 år gammelt og opstod under 1. verdenskrig.